Selecteer een pagina

BIOGRAFIE

In 1994 wordt de nu 23 jarige Kira geboren in Rotterdam. Van jongs af aan speelt muziek een hele belangrijke rol in haar leven, al komt de interesse voor het zelf maken van muziek pas als ze zestien is en van haar opa gitaar leert spelen. Na haar eerste gitaarles van opa is ze eigenlijk nooit meer gestopt met spelen. Haar eerste eigen nummers brengt ze echter pas naar buiten op haar achttiende, en die slaan aan! Meteen wordt ze benaderd door de lokale radiostations en kroegen om wat nummers te komen spelen, en daar ontstaat haar liefde voor het muzikantenbestaan.

Optreden, nieuwe mensen ontmoeten, je verhaal vertellen.. Eigenlijk weet ze meteen al dat dit is wat ze wil doen. Ze neemt de gewaagde stap om te stoppen met haar studie om zich volledig in te zetten voor haar muziekcariére.

Haar eerste TV optreden geeft Kira op 9 december 2013 bij het televisieprogramma “Join the Beat” van de AVRO. Ze zingt 1 minuut van haar zelfgeschreven nummer “Paris and Rome” live op Nederland drie en ontmoet op de set producers Sven Figee en Roland Dirkse van Marmalade Music. Sven nodigt Kira uit in de studio om eens te praten over het maken van demo’s en de rest is geschiedenis. Begin 2014 tekent Kira een publishing deal bij Marmalada Music en Talpa BMG en gaat ze aan de slag met het opnemen van haar zelfgeschreven nummers. Het uitbrengen van deze nummers moet even op zich laten wachten, want in april 2014 geeft ze zich op voor het televisieprogramma ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’ en eindigt ze bij de laatste 7 kandidaten in de halve finale. Vlak daarna op 13 oktober brengt Kira haar eerste single “Be With You” uit, deze single wordt erg goed opgepakt door de landelijke radiostations. Op 3FM, Radio 538, NPO 2 en 1 komt deze single voorbij.

Op 11 maart 2015 komt Kira’s debuut EP ‘Midnight Writings’ uit met nummers als “We Are Fine” (bekend van DBSSW) en Be With You. Ook de nieuwe single “First Hello” komt vaak voorbij op de radio. Ervaring op het podium is tegen die tijd al gemaakt, Kira speelt door heel het land op veel verschillende locaties.

Van huiskamerconcerten tot een van de podia op het Bevrijdingsfestival Overrijssel tot het hoofdpodium van Oerrock waar ze een duet met Sanne Hans (Miss Montreal) doet. Op 1 mei 2015 hoort Kira dat ze uit ruim 1300 aanmeldingen met 136 andere acts geselecteerd is voor de Popronde (een reizend festival door heel Nederland). Ze speelt ruim 25 keer in 18 verschillende steden tijdens de popronde.

In 2017 doet Kira met The Voice of Holland. Na een succesvolle blind auditions waar 3 van de coaches draaien, kiest Kira voor coach Sanne.